Nyájas, vigyázz! Menekülj gyorsan a címben olvasható címre, mert itt voltak az ufók, és átvittek mindent oda... :-) De komolyabbra fordítva - suttyomban mindent jól előkészítettünk a háttérben, míg ti gyanútlanul mulattatok, és a Valentényi Sanyi-nap tiszteletére új helyen hajózunk tovább (miközben itt csendesen leengedjük a vitorlákat), új, még vérfagylalóbb kalandok felé. Miért volt erre szükség? - kérdezheted teljes joggal, kedves olvasó: közöd van hozzá, itt te vagy a legfontosabb, a fő-főnök, a minden, megpróbálom hát szépen összefoglalni.

Nos hát, a dolog úgy áll, hogy az eddigi két helyet úgynevezett ingyenes blogtérben foglaltuk el: azért döntöttem így szűk két hete, viszonylagos pánikhelyzetben, úgy öt perc alatt, mert szakadás nélkül szerettem volna fenntartani a kapcsolatot régi, hűséges követőimmel, és persze szerettem volna/szeretnék újakat megnyerni a Hétlövet világhálós kiadásának. Mindkettő sikerült, és nagy-nagy örömmel láttam, hogy jöttök: a fent említett röpke időszakban a két helyszínt összesen közel tizenkétezerszer (!) keresték fel, s ez finoman szólva még akkor sem elhanyagolható létszám, ha tudjuk, voltak, akik többször is ide vagy oda kattintottak. Mégis váltani kellett, s pontosan a jelentős érdeklődés miatt döntöttünk emellett. Számos ok miatt saját felületre volt szükség, ezért is foglaltuk le sietősen a www.hetlovet.com domaint, melyen ezentúl várunk mindenkit a megszokott vendégszeretettel. És nézzük, mivel még: széles körű társadalmi vita lefolytatása után e pillanatban úgy fest, napi minimum egyszeri frissülés lesz az optimális mindenki számára. Természetesen megtartjuk mindazt, ami bizonyított a tesztidőszakban: legelsősorban is, azt hiszem, a stílust - továbbra is tegeződni fogunk, hiszen aki Hétlövetet olvas, nem lehet öreg (plusz, ugye ismeritek a kölcsön kapott szlogent, melyet már tudományosan is igazoltak: Aki Hétlövetet olvas, az tíz évvel tovább él...); s továbbra is igyekszünk többnyire némi vidámságot csempészni a hétköznapokba meg a hétvégékbe is. Rendületlenül vágtatunk a Heti Delfinnel, a Heti Húdeérdekesvalamivel; a Történődésekben pedig napi kalandjaimat tárom a nagyérdemű elé, hazai és külföldi, továbbá amolyan belső utazgatások történeteit, hétköznapi kis csodákat. 

Nagy öröm, hogy a helyszínkeresgélés közben összefutottam Nyulasi jóbaráttal - talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, mi bizony nagyon is egymás tenyeréből, immár minima negyedszázada, jóban és nemjóban is, mindig. Nem csak ő, de szerencsére a Dunaújváros Online teljes vezérkara is egyetértett abban, nem lehet belőle komoly baj, ha kicsit segítjük egymást ezekben a nem is olyan egyszerű időkben. A DO a Hétlövet afféle hordozórakétája lesz, a HL pedig e rakéta blogfelületén az egyik megbízhatóan dohogó hajtómű igyekszik lenni. A barátság tehát cégszerűen is újraköttetett.   

Vallomás következik most, komoly belégzés után: kedves olvasóim, elérkeztünk bizonyos kényes anyagi izék tisztázásához. Először is, ha nem mindig látszik is, engem is anya szült. Itt élek, időnként szoktam enni-inni is, járműveket tankolni (mégpedig sokat), néha venni egy farmert vagy egy csizmát, ha az az egy elkopik; van lakásom, ha nem is nagy, sárga csekkem, ha nem is kevés, tanul a gyerek - értitek, na, hát ugyanebben vagytok ti is. Pénzbe kerülök tehát, akármilyen kegyetlenül hangzik is, ezt szeretném szépen eldadogni. És ez is az egyik oka, hogy sajátra váltok: a ti hathatós segítségetekkel remélhetőleg kellőképp értékes reklámhordozó felületté válik hamarosan ez a tér, csak az kell, hogy jól menő és jópofa cégek, dúsgazdag őrültek észrevegyék, és nálam akarják elkölteni a reklámbüdzséjükből megmaradt csilliókat. Jó lesz, ha így lesz. És persze nem csilliókról,  kis pénzekről lesz szó, gondolom, sejthető. De hagytam magamnak még pár további lehetőséget. Az egyik, hogy ez lesz az a hely, ahol jó főnökhöz méltóan ti is premizálhattok, ha úgy gondoljátok. Az oldal ugyan továbbra is minden tekintetben teljesen ingyenes marad, de lesz jobbra egy szép varázsgomb. Ha azt megnyomjátok majd (hamarosan), egy szerény összeget (mondjuk úgy két-három sör árát, ez még pontosítást igényel, pontosan megmondom majd, nem zsákbamacska) utaltok vele nekem - vagyis ily módon, bármi történjen is, tudok enni-inni, tankolni... és persze itt dolgozni. A nyomás teljességgel önkéntes lesz. Ráadásul nem kérem, hogy óránként gombozzatok - bár persze a gép nem tilt le akkor sem -, most úgy gondolom, hogy ha minden rendszeres látogató megnyomja egy hónapban kábé egyszer, olyan nagy baj már nem lehet. A gombnyomáshoz persze múlhatatlanul szükséges lesz, hogy rendelkezz egy jó kis PayPal-számlával. Ennek a regisztrációja, tudom én, igen macerás - nagyjából tíz percet vesz igénybe, meg egy élő bankkártyát, ami mögött egy számla áll. A PayPal a világháló legelterjedtebb, teljesen biztonságos fizetési módja. Ha van ilyened, nem csak azért nagyon jó, mert támogathatod a Hétlövet fennmaradását, de azért is, mert ha megvan, szabadon, nagyon könnyen, pár gombnyomással vásárolhatsz az egész neten (az ebay-n, mellesleg már magyarul is, a vaterán, plusz x százezer könyvet, ruhát, műszaki cikket, minden mást árusító webáruházban), sokkal olcsóbban, mint boltban, házhoz szállítással. Tapasztalatból mondom, mert évek óta űzöm ezt a sportot... És remélhetőleg rámegyünk kicsit a merchandise vonalra is: vagyis belátható időn belül lesznek garantáltan nagyon gonosz logóval ellátott pólók, sapkák, sörnyitók - kampósszögtől kúpcserépig minden, ahogy Varga Zsolti mondaná. Ezek megvásárlásával szintén az oldal megmaradását lehet elérni - remélhetőleg beindítjuk a teljes HL-hisztériát.

S hogy mi történik akkor, ha netán vérmes reményeim hiú ábrándnak bizonyulnak? Nos, megmondom: semmi különös. Elmegyek például dolgozni, teszem azt, megkérdezem Szarka Peti cimborámat Perkátán, nincs-e egy kósza beugró hely a mályvaszínű IFÁ-ján - az például szép kihívás, nagy álombeteljesülés lenne. A legszebbnek persze mégiscsak azt tartanám, ha maradhatnék, itt, veletek, köztetek, nektek. Segítsetek, ha ti is így gondoljátok - éljünk mindannyian tíz évvel tovább, a Hétlövettel, a DO oldalában!  

Szerző: bodacap  2012.02.14. 14:00 3 komment

Címkék: facebook online dunaújváros andrás delfin heti boda hétlövet húdeérdekesvalami

A bejegyzés trackback címe:

https://hetlovet.blog.hu/api/trackback/id/tr324102948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suszter és a Gyík 2012.02.14. 21:03:36

Szomorúan tapasztaltam Odaát, hogy moderációhoz van kötve a komment, s ha jól számolom, akkor régen írtam oda és nem lett még elmoderálva a szám széle... Ez egy butaság. Mármint a "rendszer-moderáció". Főleg ma, amikor olyan gyorsan kellene áradnia az információnak, mint a Bodamotornak... Kéretik felülvizsgálni a helyzetet. Köszönettel: Énmi

bodacap 2012.02.14. 22:37:25

@Suszter és a Gyík: Nincs moderáció... azt hiszem, csak az első hozzászólás engedélyköteles (by me), aztán mehet minden nyakló nélkül...
süti beállítások módosítása